home24 - Meubles online kopen
72 resultaten voor

DoucherekkenEen opgeruimde douche met doucherekken

Tijdens het douchen heb je graag de shampoofles en zeep bij de hand. In de relatief kleine ruimte wil je deze spullen natuurlijk ook graag netjes neerzetten. Een doucherekje biedt daarbij uitkomst. Je voorkomt hiermee dat je je spullen in de douchebak zelf moet neerzetten. Bovendien zijn je verzorgingsproducten gemakkelijker bereikbaar op het moment dat je ze nodig hebt. Bij home24 vind je een ruim assortiment doucherekken, voor iedere type badkamer.

Het juiste doucherek voor jouw douche

Of je nu een douchecabine hebt die bestaat uit een douchebak met een douchegordijn ervoor of een ruime inloopdouche, een doucherek komt altijd van pas. De vraag is alleen op welke manier je het rek in je douche bevestigt en welke vorm je kiest. Daarvoor heeft home24 enkele verschillende oplossingen:

Doucherek zonder boren

Dit type doucherekje is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zo zijn er doucherekken die voorzien zijn van een haak. Deze haak hang je om de kraan, of bijvoorbeeld over de wand van de douchecabine. Hierdoor hoef je het doucherek niet aan de muur te bevestigen. Een andere variant is een doucherek hangend aan zuignappen. Hiermee bevestig je het doucherek op de wand van de douchecabine of aan de muur van de douche.

Ook een telescopisch doucherek plaats je zonder boren in je douche. Dit rek bestaat uit een stang die uitschuifbaar is. Hierdoor schuif je de stang op de juiste lengte uit en klem je deze tussen de vloer van de douche en het plafond. Aan de stang zijn diverse plateaus bevestigd waar je al je spullen gemakkelijk op kwijt kunt.

Doucherek met boren

Wil je de doucherekken liever nagelvast in de muur bevestigen, dan heb je keuze uit verschillende modellen. Een hoek doucherek hang je in de hoek van de achterwand en de zijwand. Maar je kunt er ook voor kiezen om een rechte of vierkante wandplank aan een zijde van de douche op te hangen.

Een uniforme inrichting met een badkamerrekje

Een doucherek is eigenlijk een accessoire voor je badkamer. Je kunt bij de inrichting dus ook andere badkameraccessoires kiezen in dezelfde stijl als het badkamerrekje. Hierdoor krijg je een uniforme inrichting. Heb je een moderne of industriële inrichting, dan sluit een badkamerrek zwart goed bij deze stijl aan. Met de aanvullende accessoires benadruk je de sfeer. Denk daarbij niet alleen aan een zwarte haak of een zwart handdoekrek om je handdoeken op te hangen. Maar bijvoorbeeld ook aan zeepdispensers die passen bij een doucherek zwart.

Doucherekken zijn gemaakt van verschillende materialen en kleuren, zoals doorzichtig kunststof, chroom, zwart metaal of een combinatie van bamboe met roestvrij staal. Uiteraard zijn de rekken bestand tegen water. Wil je voorkomen dat er water op het plateau blijft staa? Kies dan voor een doucherek met een mandje of een plateau waarin gaatjes zitten om het water door te laten.

Meerdere mogelijkheden met doucherekken

Doucherekken zijn niet alleen geschikt om in de douchecabine op te hangen. Je gebruikt ze op meerdere plaatsen in de badkamer. Ook bij het bad is het prettig als je je flessen en washandjes overzichtelijk op kunt ruimen. Bij de wastafel komen de doucherekken eveneens goed van pas. Hang een wandplank bijvoorbeeld onder de spiegel, boven de wastafel. Hierop zet je alle spullen die je direct bij de hand wilt hebben en niet in de badkamerkasten wilt opbergen.

Ook als je een kleinere badkamer hebt met weinig ruimte voor een grotere kast, biedt een badkamer rekje uitkomst. De rekken bij home24 zijn verkrijgbaar met een enkel plateau, maar ook rekken met twee of vier plateaus behoren tot de mogelijkheden. Dit geeft je alle vrijheid om je badkamer creatief in te richten en toch een ruimtelijke indeling te houden.
Klanten beoordelen home24 met 4,2 van de 5 sterren

gebasseerd op 2,924 reviews.

Download nu de home24-app


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing. Je kunt je cookie-instellingen hier wijzigen.