home24 - Meubles online kopen
567 resultaten voor

Eettafels



De eettafel: het middelpunt van de eethoek

Aan tafel! Onmisbaar in iedere woning: de eettafel. Hier kom je samen met je gezin of huisgenoten om onder het genot van een zelfgekookte maaltijd de dag door te nemen. Hier geniet je van een kopje koffie met de krant op zaterdagmorgen of werk je in alle rust de administratie bij achter de laptop. Welke eettafel je kiest voor je woonkamer of keuken is dus heel belangrijk, zeker als je houdt van uitgebreid tafelen. Maar welke eettafel moet je nu nemen? Wordt het een gezellige, kleine eettafel of een uitschuifbare eettafel voor 8 personen? Ga je voor een ruw houten eettafel of juist een glazen eettafel? In ons ruime assortiment vindt iedereen wel een tafel die past bij zijn of haar smaak.

Gezellig tafelen aan een houten eettafel

Eén van de populairste materialen voor eettafels is toch wel hout. Een massief houten eettafel is kwalitatief de hoogwaardigste keuze. Daarnaast zijn er verschillende houtsoorten om uit te kiezen. Een paar voorbeelden:

 • Eettafels van acaciahout hebben van nature een roodachtige gloed. Echt acaciahout is een tropische houtsoort uit onder andere Zuid-Amerika en Afrika. In Europa worden veel meubels verkocht als acacia die eigenlijk gemaakt zijn van het hout van de Robina pseudoacacia. Deze boom komt veel voor in Europa.
 • Eikenhouten eettafels zijn superdegelijk van kwaliteit en bovendien erg zwaar. Eiken is een wat gelige of donker gekleurde houtsoort met een duidelijke tekening. Bij home24 vind je eikenhouten meubels in allerlei stijlen.
 • Notenhouten eettafels hebben een mooie warme kleur en een prachtige nerf. Deze houtsoort is weliswaar wat duurder dan andere houtsoorten, maar daar staat tegenover dat een notenhouten tafel doorgaans een lang leven beschoren is.

Een eettafel met stoelen

Ga je opnieuw inrichten en wil je niet alleen een nieuwe tafel kopen? Neem dan meteen een hele eetkamerset bestaande uit een eettafel met twee, vier of zes stoelen. Natuurlijk kun je een mooie tafel uitzoeken en daar bijpassende stoelen bij kiezen, maar het voordeel van een complete set is dat deze zowel qua stijl als qua hoogte precies op elkaar zijn afgesteld.

Welke eettafel past bij welke vloer?

Een eettafel moet qua kleur en materiaal natuurlijk passen bij de rest van de inrichting en styling van de kamer. Een paar voorbeelden:

 • Eettafel bij een zwarte vloer. Heb je gekozen voor een zwarte of donkere vloer vanwege het dramatische effect? Kies dan voor een eveneens zwarte eettafel. Met een hoogglans afwerking of goudkleurige details is het plaatje compleet. Als je juist kiest voor een lichtgekleurde eettafel zal deze door de donkere achtergrond er bijzonder mooi uitspringen.
 • Eettafel bij een houten vloer. Bij een houten vloer kan ook een houten eettafel juist erg mooi staan. Bang voor een blokhuteffect? Kies bijvoorbeeld voor een witte, landelijke eettafel.
 • Eettafel bij een lichte vloer. Wil je je interieur helemaal licht houden? Dan is een Scandinavische eettafel misschien wat voor je. Voor een beetje pit en spanning kun je juist kiezen voor een industriële eettafel of een acaciahouten eettafel.

Hoe groot moet een eettafel zijn?

De afmetingen van een eettafel zijn afhankelijk van de beschikbare ruimte en van het aantal personen die je een plek wilt bieden. Per zitplaats kun je minimaal 70 cm rekenen. De breedte van een tafel is doorgaans minimaal 80 cm breed, maar 90 of 100 cm is ook een prettige breedte. Een paar voorbeelden:

 • Voor een kleine keukentafel voor twee personen kun je kiezen voor bijvoorbeeld een eettafel van 80 x 80 cm.
 • Zoek je een eettafel voor 4 personen? Kies dan voor een vierkante tafel van minimaal 80 x 80 cm of een rechthoekige eettafel van 80 x 140 cm. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een ronde eettafel van Ø 100 cm.
 • Een rechthoekige eettafel voor 6 personen is meestal zo’n 80 à 90 cm breed en 160 tot 180 cm lang.
 • Voor wie extra zitplaatsen wil kunnen scheppen voor bezoekers is een uitschuifbare eettafel ideaal.

Een rechthoekige of ronde eettafel?

Zowel rechthoekige als ronde eettafels hebben voor- en nadelen. Hier staan ze op een rijtje:

Rechthoekige eettafels:

 • Meest efficiënt in ruimte, aan dezelfde oppervlakte kunnen meer mensen plaatsnemen.
 • Makkelijk tegen de muur of in een hoek te zetten.
 • Groter aanbod.
 • Aan scherpe hoeken kunnen mensen zich stoten.

Ronde eettafel:

 • Iedereen zit even ver van elkaar af.
 • Een ronde tafel ziet er mooi uit (maar dat is een kwestie van smaak)
 • Makkelijk om extra stoelen bij de schuiven.
 • Zit je met weinig mensen aan een ronde tafel, dan zit je soms ver van elkaar af.
 • Kan niet (mooi) tegen de muur aangezet worden.
 • In een smalle of kleine ruimte niet geschikt.

Hoe zet je de eettafel neer?

Het meest ideaal is het om de eettafel zo neer te zetten dat je er helemaal omheen kan lopen en dat iedere zitplaats bereikbaar is zonder dat iemand zich tussen de muur moet frommelen of iets dergelijks. Ideaal gezien is er nog zo’n 80 cm loopruimte beschikbaar achter de stoelen. Helaas heeft niet iedereen veel ruimte. Dan kun je ervoor kiezen de tafel bijvoorbeeld met één zijde tegen de muur te zetten, of neem een kleinere of smallere tafel.

Welke eettafel in een kleine woonkamer?

Dat hangt er maar vanaf. Als de ruimte waar je de eettafel gaat neerzetten vierkant van vorm is, ligt een ronde eettafel of vierkante eettafel het meest voor de hand. Is de ruimte daarentegen smal? Ga dan voor een smalle, rechthoekige eettafel. Dat is het meest efficiënt. Een vierkante of rechthoekige eettafel kun je ook gemakkelijk met één zijde tegen de muur plaatsen en door te kiezen voor een eetkamerbank kun je veel ruimte in de eethoek besparen. Je kunt een rechthoekige eettafel eventueel ook met de lange zijde tegen de muur zetten. Een eettafelbankje zonder rugleuning kun je onder de eettafel zetten. Als je extra gasten op bezoek krijgt, schuif je de eettafel van de muur en kun je op het bankje zitten.




Klanten beoordelen home24 met 4,2 van de 5 sterren

gebasseerd op 2,924 reviews.

Download nu de home24-app


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing. Je kunt je cookie-instellingen hier wijzigen.