home24 - Meubles online kopen
9 resultaten voor

HangmattenCategorieën

TuinmeubelsTuinligstoelenHangmattenLigbeddenLigstoelen

Ook populair

Stoffen hangmattenHangmatten met spreidstok

Filter

tot

Hangmatten: voor het ultieme vakantiegevoell

Is er een meubelstuk dat meer een vakantiegevoel opwekt? Bij het woord alleen al zie je beelden van wuivende palmen op parelwitte zandstranden. Maar je hoeft daar natuurlijk niet alleen op vakantie van te genieten. Door een hangmat te kopen, kun je ook thuis van dat gevoel van totale ontspanning genieten. In je tuin of binnenshuis; gemaakt van simpel textiel of een hangstoel in een stevig frame – er zijn mogelijkheden te over.

Wil je ook thuis heerlijk ontspannen en van de zon genieten? Ga je liever een hangstoel kopen om al schommelend een boek te lezen? Of weet je nog niet zo goed welke je het beste kunt aanschaffen? Hier vind je meer informatie en tips over hangmatten kopen.

Hoe kan ik de beste hangmat of hangstoel kopen?

Wat zijn hangmatten en hangstoelen en hoe gebruik ik ze?

Ouderwetse modellen waren simpelweg gemaakt van een stuk textiel of een geknoopt net dat tussen twee bomen gespannen werd. Tegenwoordig zijn er diverse modellen en bevestigingsmethodes. Wat ze allemaal gemeen hebben: de mogelijkheid om heerlijk ontspannen te schommelen.

Je kunt een klassieke hangmat tussen twee bomen of palen hangen, maar ook binnenshuis aan bijvoorbeeld de balken in het plafond of in een hoek tussen twee muren. Met een vrijstaand model ben je niet afhankelijk van die bomen – deze plaats je overal. Ook kun je deze makkelijk mee op vakantie nemen. Het is een relatief voordelig product waarin je heerlijk kunt wegdromen.

In de hangstoel kun je rechtop zitten en toch lekker schommelen - handig om bijvoorbeeld een boek te lezen. Een hangstoel is ook een leuke toevoeging aan de kinderkamer. Heb je geen plek om een hangstoel te bevestigen? Een schommelstoel of schommelbanken geeft een vergelijkbare romantische sfeer en gevoel van ontspanning.

Extra tip

Je hebt langer plezier van je hangstoel als je deze ’s nachts en in de winter droog opbergt in de schuur of de kelder. Een hangmat zonder frame kun je vaak klein oprollen, zodat deze makkelijk op te bergen is. Kun je jouw hangstoel niet makkelijk binnen stallen? Schaf dan een bijpassende beschermhoes aan.

Welke soorten hangmatten zijn er?

Wil je een hangmat kopen? Denk er dan aan dat er verschillende modellen verkrijgbaar zijn, die geschikt zijn voor verschillende gebruikers en situaties. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de verschillende modellen die verkrijgbaar zijn bij home24:

De klassieke hangmat (met of zonder staaf)

  • De herkenbare versie van textiel, al dan niet met staaf om de stof te verspreiden en het in- en uitstappen gemakkelijker te maken.

Hangmat met frame

  • Dankzij het frame kun je deze vrijstaande hangmat overal plaatsen..

Stijf model hangmat

  • In plaats van een mat van textiel heeft dit model een stijf ligoppervlak. Dit zorgt voor een goede lighouding en voorkomt rugklachten.

Daarnaast kun je hangmatten kopen van verschillende materialen, zoals slijtvast katoen en waterafstotend polyester. Deze stevige materialen zijn vaak weersbestendig en gemakkelijk in het onderhoud.

Extra tip

Aanslag, mos of vogelpoep op de bekleding? Maak deze schoon met water en zeep. Sommige hangmatten kunnen in de wasmachine; check wel altijd eerst het reinigingslabel.

Waarmee combineer ik een hangstoel?

Geef je tuin een tropische sfeer met de comfortabele tuinmeubels van home24. Een mooie parasol verschaft de hoognodige bescherming tegen de zon en een aantal tuinstoelen zorgt voor voldoende zitruimte voor de hele familie. Al kun je misschien beter meerdere hangstoelen kopen, zodat er niet om gevochten hoeft te worden!
Klanten beoordelen home24 met 4,3 van de 5 sterren

gebasseerd op 2,679 reviews.


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.