home24 - Meubles online kopen
3 resultaten voor

HemelbeddenOnder de wolken - heerlijk slapen in een hemelbed

In een hemelbed slaap je majestueus en breng je de nacht door in je eigen coconnetje. Het is een echte eyecatcher en het middelpunt van je slaapkamer. Met een hemelbed kun je een heerlijke rustige plek creëren waar je je comfortabel kunt voelen. Niet onbelangrijk voor een goede nachtrust. Houd je niet van tierlantijntjes? Er zijn ook hemelbedden voor liefhebbers van het minimalisme, die je met veel creativiteit kunt personaliseren. We vertellen je er graag meer over.

Geschiedenis en functie van een hemelbed

Wat is er zo bijzonder aan een hemelbed? Het is een normaal bed, maar heeft vier staande en liggende balken die samen een overkapping vormen. Dat wordt ook wel de hemel genoemd. Over dit frame wordt een stof gespannen die als een gordijn tot de vloer reikt. Hierdoor ontstaat een afgeschermde ruimte. Vroeger werd een hemelbed vooral in kamers geplaatst die niet of slecht verwarmd waren, zodat mensen het niet koud kregen tijdens het slapen. Daarnaast voorkomt het gordijn overlast van muggen.

In de Middeleeuwen werd een bed overdag ook als zitgelegenheid gebruikt. Als mensen gingen slapen werden de gordijnen dichtgetrokken. Na verloop van tijd werden de bedden luxer, de hemel werd gedecoreerd en de mooiste stoffen werden als gordijnen gebruikt. Tegenwoordig is een hemelbed voor de kou of gebruik overdag niet meer nodig, maar is het natuurlijk wel een heerlijke plek om te slapen.

Materiaal en grootte van een hemelbed - welke maat moet je hebben?

Houten en metalen bedden zijn het meest geschikt voor de overkapping en gordijnen van een hemelbed. Massief hout is erg mooi, maar ook vlechtwerk en bamboe worden steeds populairder. Het is weer eens wat anders en het maakt je slaapkamer net iets bijzonderder.

Tip: zorg ervoor dat het materiaal van je hemelbed past bij de dressoirs, nachtkastjes, beddengoed en andere meubels in je slaapkamer. Dan creëer je een mooi geheel en heb je een inrichting die goed bij elkaar past.

Een hemelbed is verkrijgbaar in onderstaande maten:

 • Hemelbed 90x200 cm
 • Hemelbed 140x200 cm
 • Hemelbed 160x200 cm
 • Hemelbed 180x200 cm
 • Hemelbed 200x200 cm

Het juiste gordijn voor je hemelbed

Het is niet alleen belangrijk welke stof je kiest voor het gordijn van je hemelbed, maar ook hoe je het rond je hemelbed drapeert. Hieronder een kleine selectie van de mogelijke stoffen:

 • Zware, dichte stoffen creëren een knusse sfeer en zorgen voor een majestueuze flair in je slaapkamer.
 • Fijne en transparante stoffen laten nog wat licht door en houden de ruimte luchtig.
 • Katoen met prints maken van je hemelbed een echte eyecatcher.
 • Glanzende stoffen of fijn kant creëren een elegante sfeer in je slaapkamer.

Je kunt de stof helemaal over je hemelbed draperen of als gordijnen bovenaan de hemel bevestigen. De eerste keuze is vooral handig als je jouw hemelbed ook als klamboe tegen muggen gebruikt. Je kunt de stof strak om je hemelbed bevestigen, maar ook los laten hangen. De mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos!

Welk hemelbed past bij welke woonstijl?

Als je de keuze voor het materiaal en het type gordijn van je hemelbed hebt gemaakt, rest natuurlijk nog de vraag of het bed ook bij je inrichting past. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we hieronder een aantal woonstijlen voor je op een rijtje gezet.

Type woonstijl

 • Moderne inrichting
 • Landelijke inrichting
 • Exotische inrichting

Type hemelbed

 • Een houten hemelbed met linnen gordijnen.
 • Een wit bed of bed van licht hout met lichte gordijnen.
 • Rode of roze gordijnen met borduurwerk die aan Azië doen denken.

Hoe hou je je hemelbed zolang mogelijk mooi?

Een hemelbed verschilt niet wezenlijk van een normaal bed als het gaat om het schoonmaken en onderhoud. Afhankelijk van het materiaal waarvan het is gemaakt, neem je het hemelbed af met een droge of vochtige doek en behandel je het hout met speciale verzorgingsproducten. Het gordijn kun je het beste met regelmatig wassen en uitkloppen, omdat het veel stof aantrekt en vasthoudt.
Klanten beoordelen home24 met 4,3 van de 5 sterren

gebasseerd op 2,866 reviews.

Download nu de home24-app


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing. Je kunt je cookie-instellingen hier wijzigen.