home24 - Meubles online kopen
424 resultaten voor

KamerschermenDeel je huis stijlvol in met kamerschermen

Het is onder vele verschillende namen bekend: Spaanse wand, scheidingswand, ruimteverdeler. Maar hoe je het ook wilt noemen, een scherm is een praktisch meubelstuk waarmee je zelfs de kleinste kamers in verschillende ruimtes kunt indelen. Vooral wanneer werk- en Inhoud:

De eerste bekende schermen in de geschiedenis werden in China tijdens de Han-dynastie gebruikt als windschermen. Vervolgens verspreidden ze zich verder over Europa, waar ze vooral door edellieden werden gebruikt als schermen om zichachter aan te kleden of hun dagelijkse behoeftes te doen.

Kamerschermen bestaan meestal uit een stevig houten frame met drie tot vijf delen die door middel van scharnieren in- en uitgevouwen kunnen worden.Een scherm is zeer licht en makkelijk te transporteren. Tegenwoordig zijn je ook verkrijgbaar in de vorm van een scheidingswand, een plank of een gordijn. Het gebruik ervan is ook veranderd: Een Spaanse wand biedt niet alleen privacy, maar geeft een ruimte structuur én dient daarbij als blikvanger.

Welke soorten kamerschermen zijn er?

Als je een scheidingswand wilt kopen, zul je snel merken dat er een breed scala aan ruimteverdelers is om uit te kiezen. De keuze begint met het materiaal, want er zijntraditionele varianten van hout, bamboe of ijzer en meer innovatieve van glas, textiel, leer of staal. Het frame kan worden bekleed met papier, stof, glas of behang.

Een houten scheidingswand is een klassieker die een rustieke en gezellige sfeer creëert en vaak voor zowel binnen als buiten geschikt is. Een bamboescherm brengt Aziatische flair in huis.Metalen schermen voegen een antieke uitstraling toe aan elke kamer en zijn ook geweldig als klimhulp voor planten in de

Tip

Om een kamer te structureren, kan eenopen kast ook alsWaar kan een ruimteverdeler worden geplaatst?

Om je een idee te geven hoe veelzijdig een scherm kan zijn, hebben we eenaantal voorbeelden in de volgende tabel verzameld:

Slaapkamer

 • Afbakenen van de slaap- en kleedruimte

Woonkamer

 • Creatie van een leeshoek; afscheiding tussen woon- en werkplek

Kinderkamer

 • Scheiding van speel- en slaapgebieden; of van (huis)werk- en slaapplekken

Keuken

 • Verdeling van eet- en kookgebied

Badkamer

 • Het creëren van een toilet- en badzone; opbouw van een omkleedhokje

Voor- en nadelen van een scheidingswand

Bij de keuze van een scherm is het fijn om op de hoogte te zijn van de voor- en nadelen van het product. Hier is eenklein overzicht voor je:

Voordelen

 • De kamer lijkt door de verschillende zones groter
 • Privacy en buiten ook bescherming tegen zon en wind
 • Minder mooie hoeken worden verstopt
 • Kan als je het niet gebruikt ruimtebesparend worden ingeklapt

Nadelen

 • Vangt stof, moet goed onderhouden worden
 • Ondoorzichtige schermen kunnen kamers donkerder maken

De juiste verzorging van een kamerscherm

Afhankelijk van het materiaal waarvan jouw scherm is gemaakt, kun jeverschillende voorzorgsmaatregelen nemen om het lang mooi te houden. Een houten scherm kun je met lijnolie insmeren. Metalen en canvas modellen kunnen worden gereinigd met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Als je de inzetstukken van stof kunt verwijderen, was ze dan in de zachte cyclus op 40 graden. Je kunt de vouwwanden gemakkelijk afstoffen met een microvezeldoek.

Stel jezelf deze vragen als je een kamerscherm gaat kopen

 • Waar wil ik het kamerscherm neerzetten?
 • Welke functie heeft de ruimteverdeler?
 • Welke materialen zijn het meest geschikt voor mij?
 • Hoe hoog mag het scherm zijn?
 • Hoeveel wil ik voor de scheidingswand uitgeven?Klanten beoordelen home24 met 4,3 van de 5 sterren

gebasseerd op 2,866 reviews.

Download nu de home24-app


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing. Je kunt je cookie-instellingen hier wijzigen.