home24 - Meubles online kopen
212 resultaten voor

NachtkastjesEen complete slaapkamer met nachtkastjes

Een nachtkastje mag eigenlijk niet ontbreken op de slaapkamer. Het geeft je slaapkamer een gezellige aankleding en bovendien raak je er niet alleen allerlei losse spullen in kwijt, je zet er ook leuke decoratie op. Kies bij home24 voor een nachtkastje dat past bij de rest van de inrichting van je slaapkamer.

Nachtkastjes voor naast je bed

In principe kun je natuurlijk om het even welke kast in je slaapkamer zetten. Er zijn echter een paar redenen waarom je ervoor kiest om een nachtkastje naast je bed te zetten en niet een andere kast. 

Een van de redenen is dat nachtkastjes precies de juiste maat hebben. Je kunt dus, ook als je in je bed ligt, gemakkelijk bij de spullen die je in het kastje hebt opgeborgen. Doordat het kastje ongeveer de hoogte van je bed heeft, loop je ook niet het risico dat je jezelf in het donker aan het kastje stoot.

Nachtkastjes hebben verschillende vormen, ze kunnen bijvoorbeeld rond of vierkant zijn. Maar wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat het compacte kastjes zijn. Je hebt de keuze uit nachtkastjes met lades, een kastje met open vakken of een kastje met een deurtje.

Kies een nachtkastje in de stijl van je slaapkamer

Voor een uniforme inrichting van je slaapkamer kies je een nachtkastje dat bij je interieur past. Bij een tweepersoonsbed is het mooi om aan beide kanten van het bed hetzelfde nachtkastje te zetten. Dit zorgt voor symmetrie en het is natuurlijk handig om aan beide kanten opbergruimte te hebben en de ruimte om een lamp neer te zetten. Kijk voor een nachtkastje dat bij je smaak past.

  • Houten nachtkastjes. Deze nachtkastjes passen bij verschillende soorten inrichtingen. Bestaat het nachtkastje uit hout zonder andere materialen, dan heb je perfect landelijke nachtkastjes. Ga je echter voor een nachtkastje zwart met hout, dan past dat ook in een modern interieur.
  • Witte nachtkastjes. Veel Scandinavische nachtkastjes hebben witte elementen. Dit is bijvoorbeeld het kastje zelf, in combinatie met houten poten. Een nachtkastje dat wit is, past ook goed in een retro-interieur.
  • Metalen nachtkastjes. Een nachtkastje van zwart metaal voelt zich helemaal thuis in een industriële inrichting. Deze industriële nachtkastjes zijn ook verkrijgbaar in het zilver of wit.

Voor iedere slaapkamer een nachtkastje

Ook op de kinderkamer komen nachtkastjes goed tot hun recht. Zeker als de kamer wat minder ruimte heeft om naast de kledingkast en het bureau nog meer grote kasten neer te zetten. Kijk in dat geval voor een nachtkastje dat je naast het bed zet en kies voor een tweede nachtkastje dat je bijvoorbeeld als extra kastje naast het bureau plaatst. Je maakt de inrichting helemaal compleet door aan de muur, boven de kastjes, een mooie wandafbeelding op te hangen of een magneetbord waar losse foto's of tekenen op geplakt kunnen worden.

De ruimte die het nachtkastje inneemt, is afhankelijk van het model dat je kiest. Het blad kan bijvoorbeeld veertig bij zestig centimeter zijn. Dat is voldoende om een smartphone, leesbril of een boek op te leggen. Geniet je in het weekend graag van een uitgebreid ontbijt op bed? Kijk dan voor een nachtkastje dat groot genoeg is om een dienblad op te zetten.

De nachtkastjes van home24 zijn geschikt voor iedere slaapkamer. Ook als je minder ruimte hebt of als je optisch ruimte wilt houden, is er een oplossing. Wat dacht je bijvoorbeeld van zwevende nachtkastjes? Dit soort nachtkastjes staan niet op de grond, maar zijn integraal onderdeel van het bed. Soms worden ze aan het bed geklemd of geschroefd of aan de muur bevestigd. Zo heb je toch wat bergruimte bij de hand, zonder dat je daarvoor vloeroppervlakte in de slaapkamer hoeft in te leveren.
Klanten beoordelen home24 met 4,2 van de 5 sterren

gebasseerd op 2,810 reviews.

Download nu de home24-app


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.