home24 - Meubles online kopen
21 resultaten voor

TuinkrukkenTuinkrukken: ruimtebesparend zitten 

Ben je op zoek naar zitmeubelen voor je tuin of balkon? Dan is er veel keuze, maar als je niet zoveel ruimte hebt, of gewoon eens iets anders wilt, dan zijn krukken misschien een leuke en trendy optie voor je. Die nemen net wat minder ruimte in dan stoelen en zijn vaak stapelbaar.

Een barkruk voor de buitenbar

Een buitenbar is ontzettend gezellig voor lange zomeravonden en daar horen natuurlijk ook een paar mooie tuinkrukken bij! Maar tuinkrukken zijn ook ideaal voor een terras of balkon dat niet zo groot is. Heb je bijvoorbeeld een loungemeubelset in je tuin, maar wil je ook nog een aparte eettafel? Als je daar geen ruimte meer voor hebt, biedt een hoge tafel met een set barkrukken de oplossing. Deze plaats je in een hoek en je schuift de tuinkrukjes onder het tafelblad. Daardoor neemt het geheel weinig ruimte in, maar je kunt wel aan een tafel eten. Een tuinpoef is dan weer een praktische aanvulling op je bestaande tuinset. Deze schuif je erbij als er iemand op bezoek komt.

De buitenbarkruk is verkrijgbaar met en zonder rugleuning. Je stemt het materiaal waar de outdoor barkruk van gemaakt is af op de rest van je tuinmeubelen. Dit kan dezelfde kleur hout zijn of je kiest voor een moderne stijl, met een set barkrukken van zwart metaal.

Het voordeel van krukken is dat ze weinig ruimte innemen. Houd daarom een paar tuinkrukken achter de hand voor de momenten dat je veel bezoek krijgt of een feestje geeft. Ben je van plan om een mancave in de schuur in te richten? Ook daar komt een set barkrukken altijd van pas. Als je ze niet gebruikt, stapel je ze desgewenst op en plaats je ze in een hoek van de ruimte. Veel tuinkrukken zijn verkrijgbaar in sets van twee of vier.

Loungekrukken voor binnen

De keuken is niet altijd groot genoeg om een complete eettafel met stoelen neer te zetten. Toch wil je daar een plek hebben waar je kunt ontbijten of lunchen. Met een hoge tafel en barkrukken, kun je toch een gezellige maaltijd in de keuken hebben. Bij een open keuken heeft een barmeubel ook nog een andere functie. Je kunt daarmee op een leuke manier de ruimte duidelijk verdelen tussen keuken en woonkamer. Een hoge eettafel met een set barkrukken staat overigens ook heel goed in de eetkamer. Het breekt je inrichting en geeft het een speels accent.

Met de verschillende modellen van barmeubels van home24, is er altijd een set barkrukken die bij je inrichting past. Dit benadruk je nog extra door de krukken te voorzien van passende kussens. Bij de outdoor barhocker kijk je naar een kussen dat past bij de overige tuinmeubels. Voor de krukken binnen stem je de kleur van de kussens af op de kleur van de bank of die van de gordijnen. De kussens leg je los op de zitting of je knoopt ze met een touwtje vast aan het frame van de kruk.

Poefs, hockers en lage krukken

De meeste krukken hebben vier poten, sommige krukken zijn verkrijgbaar met drie poten. Maar een kruk kan ook een enkele poot hebben, al dan niet met voetsteun. Daarnaast bestaan er poefs en hockers. Het is dus ook niet zo dat een kruk per definitie hoog op zijn poten staat. Een krukje kan de hoogte van een gewone stoel hebben. Dit maakt de kruk een meubelstuk dat je eigenlijk overal kunt neerzetten en dat ook in iedere interieurstijl past.
Klanten beoordelen home24 met 4,3 van de 5 sterren

gebasseerd op 2,679 reviews.


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.