home24 - Meubles online kopen
73 resultaten voor

WandkapstokkenEen opgeruimde garderobe met wandkapstokken

Heb je een huis met een kleine of vrij smalle hal? Dan neemt een losstaande kapstok veel ruimte in. Toch wil je de jassen van je gezinsleden en je bezoek netjes ophangen. Dit kan met wandkapstokken. Deze zijn bij home24 in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zodat er altijd een passend model voor je is.

Waaruit bestaat een wandkapstok?

De basis van een wandkapstok is een roe die aan de muur bevestigd wordt. Dit gebeurt met schroeven, zodat je zeker weet dat de kapstok stevig hangt. De roe kan enkele haken hebben die je eventueel kunt verschuiven. Dit zie je bijvoorbeeld bij een wandkapstok zwart van metaal. Vaak is het ook mogelijk om zelf hangers aan de roe te hangen. Maar de kapstok kan ook een combinatie van beide hebben.

De wandkapstokken nemen over het algemeen weinig ruimte in, omdat ze direct tegen de muur bevestigd worden. Er zijn echter ook modellen die uitgebreider zijn. Denk hierbij aan een kapstok met plank die boven de kapstok haken bevestigd is. Of je kiest voor een kapstokpaneel. Ook dit type kapstok muur bevestig je met schroeven. Er is echter een extra paneel waar je kleinere, losse voorwerpen aan kunt hangen, zoals een tas of een muts. En loopt het paneel tot op de grond, dan kun je dit gebruiken als kinderkapstok.

Combineer accessoires met de wandkapstok

Met een wandgarderobe als basis, heb je de ruimte om zelf nog voor aanvullende accessoires te zorgen voor een complete garderobe. Denk aan een losse paraplubak die je onder de kapstok plaatst. Naast de kapstok hang je een wandspiegel. Ook deze kan voorzien zijn van een plankje. 

Zoek de accessoires uit in dezelfde kleur of van hetzelfde materiaal als je wandkapstok. Bij een kapstok zwart metaal past bijvoorbeeld ook een sleutelkastje in dezelfde kleur en stijl. Heb je nog voldoende ruimte over na het inrichten van je hal? Kijk dan voor een garderobekast, waar je bijvoorbeeld de schoenen overzichtelijk in opbergt.

Meerdere mogelijkheden met wandkapstokken

Natuurlijk komt een wandkapstok ook op andere plaatsen in huis goed van pas. Op de badkamer is het bijvoorbeeld handig om de badhanddoeken aan een haakje op te hangen. Maar ook op de slaapkamer is het een goed idee om kleding die je niet direct in de kast opbergt van de grond te houden. 

En heb je de winterjassen in de zomer op zolder hangen? Maak een apart berghok met voldoende verlichting en enkele wandkapstokken waar je de jassen ophangt. Zo haal je bij het wisselen van het seizoen de juiste jassen met een kleine moeite weer tevoorschijn.

Wandkapstokken voor ieder interieur

De kapstok aan de muur maak je zo opvallend of zo bescheiden als je zelf wilt. Door een specifieke lengte te kiezen, bepaal je hoeveel jassen je er in totaal aan kunt hangen. Deze lengte varieert bijvoorbeeld van een halve meter tot een meter. De vormgeving van de kapstok is uiteraard ook van belang. Een zwarte kapstok in combinatie met hout staat mooi in een landelijke inrichting. Een design kapstok met strakke lijnen en robuuste haken past in een industrieel interieur.

Om het even welke kapstok je ook kiest, door het accessoire te gebruiken, ben je in ieder geval zeker van een opgeruimde ruimte die gemakkelijk schoon te houden is. Volg voor het onderhoud van de kapstok de instructies op de verpakking. 

De kapstokken worden, afhankelijk van het gekozen model, gedemonteerd geleverd. Na ontvangst zet je de kapstok volgens de bijgesloten handleiding eenvoudig in elkaar. Een goed idee is om bij het ophangen een waterpas te gebruiken, zodat je zeker weet dat de kapstok recht aan de muur hangt.
Klanten beoordelen home24 met 4,3 van de 5 sterren

gebasseerd op 2,679 reviews.


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.