home24 - Meubles online kopen
290 resultaten voor

Douche-accessoiresAlles bij de hand met douche-accessoires

De een houdt van een korte douche, een ander neemt uitgebreid de tijd om te douchen. Voor alle momenten geldt, dat je de spullen die je daarbij nodig hebt onder handbereik wilt hebben. Met de juiste douche-accessoires los je dat eenvoudig op en zorg je er bovendien voor dat je ook veilig kunt douchen. Ontdek bij home24 een uitgebreid assortiment accessoires voor de douche.

Praktische douche-accessoires

Om te voorkomen dat de hele badkamer nat wordt als je de douche aanzet, hang je een douchegordijn op. Dit doe je over het algemeen aan een douchegordijnstang. Je hebt een douchegordijn waar de ringen al in verwerkt zijn. Maar het is ook mogelijk dat je gebruik maakt van aparte douchegordijnringen. Voor ieder model douche zijn douchestangen verkrijgbaar. Heb je een douche die ingebouwd is tussen twee wanden, dan heb je voldoende aan een rechte douchegordijnstang.

Het is ook mogelijk dat je de douchestang alleen aan de zij- en de achtermuur kunt bevestigen. In dat geval kies je voor een douchegordijnstang met hoek. Dit kan overigens ook een ronde douchegordijnstang zijn. Dit is onder andere afhankelijk van de afstand die je kunt overbruggen tussen de beide beschikbare muren en van de vorm van de douchebak.

Veiligheid in de badkamer

Maak het jezelf gemakkelijk en zorg dat je veilig kunt douchen. Ook hiervoor is een speciale douchestang verkrijgbaar. Deze stang bevestig je bijvoorbeeld aan de muur, ter hoogte van de kraan. Je kunt dit als extra steuntje gebruiken onder het douchen en bij het in- en uit de douche stappen. Om te voorkomen dat je uitglijdt in de douchebak, leg je een douchemat in de douche. Dit is een speciale antislip douchemat. Op de badkamervloer, buiten de douchebak, kun je ook een badmat neerleggen. Maar deze is vooral bedoeld als zachte of warme ondergrond op de koude tegelvloer.

Heb je een glazen douchewand? Maak deze dan na het gebruik schoon met een douchewisser. Zo voorkom je dat de aanslag van het water blijvend zichtbaar is. Deze douchetrekker kun je overigens ook gebruiken om de condens van de badkamerspiegel te halen.

Een opgeruimde badkamer

De douche is over het algemeen een kleine ruimte. Om al je flessen shampoo en zeep onder handbereik te hebben, maak je gebruik van een doucherek. Dit is bijvoorbeeld een telescopisch doucherek dat je in de hoek van de douche tegen de wand bevestigt. Desgewenst kies je voor een doucherek zonder boren. In dat geval hang je het doucherekje met een haak aan de kraan. Of je haakt het rekje over de verlaagde douchewand.

Een badkamerrekje kan ook buiten de douchecabine gebruikt worden. Leg hier bijvoorbeeld je schone handdoeken in. Voor de handdoeken die in de was moeten, zet je een wasmand in de badkamer. Heb je ruimte aan de muur over? Hang daar dan een paar haakjes op, zodat je de badjassen ook gemakkelijk kwijt kunt.

Douche-accessoires voor een uniforme inrichting

Geeft het uitzoeken van douche-accessoires je nieuwe inspiratie om de hele badkamer in stijl in te richten? Je kunt bij home24 een hele nieuwe badkamer uitzoeken, inclusief badkamerkasten. Kijk voor het bepalen van de stijl niet alleen naar wat je voor je douchecabine nodig hebt, maar houd tevens rekening met de rest van de badkamerinrichting.

De accessoires voor de wastafel kies je in dezelfde stijl of kleur als de douche-accessoires. Dit geeft een uniforme uitstraling. En in een badkamer die niet zo groot is, creëer je daarmee ook rust en overzicht. De verschillende accessoires onderscheiden zich niet alleen in kleur, maar tevens in materiaal. Ga bijvoorbeeld voor zwart metaal voor een moderne inrichting of voor bamboe of hout voor een landelijke uitstraling.
Klanten beoordelen home24 met 4,3 van de 5 sterren

gebasseerd op 2,679 reviews.


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.