home24 - Meubles online kopen
42 resultaten voor

KindertafelsCategorieën

KindermeubelsKindertafelsKinderbureausKindernachtkastjesKinderspeeltafels

Ook populair

Tienerkamer

Filter

tot

Gerelateerde producten

KinderlampenKinderstoeltjes

Een eigen plekje voor je kind met kindertafels

Lekker knutselen of rustig aan tafel spelen wordt nog leuker als je kind dat aan een eigen tafel kan doen. Kindertafels zijn helemaal op de lengte van je kind afgestemd en je kind kan dan ook zonder hulp aan tafel gaan zitten en opstaan. Kies voor een kindertafel uit het assortiment van home24, waarbij je een tafel kiest met een of meerdere stoelen.

Het voordeel van kindertafels

Een kindertafel is vaak een vierkante of rechthoekige lage tafel met bijpassende stoeltjes. Deze kindertafel met stoeltjes is helemaal op de juiste hoogte voor een kind. Op deze manier kunnen de kinderen gemakkelijk aan tafel plaatsnemen. Je hoeft bovendien niet bang te zijn dat ze van een hoge stoel vallen, omdat ze onder het zitten gewoon met hun voeten bij de grond kunnen. Aan een kindertafel kan geknutseld, geverfd en gekleid worden en het werk kan zelfs even blijven liggen om te drogen. De grote eettafel hoeft dus niet iedere keer opgeruimd te worden of voorzien te worden van een extra beschermend tafelzeil.

Kinderen vinden het ook fijn om een eigen plekje te hebben. Dit geeft ze de rust om geconcentreerd bezig te zijn. Ze kunnen zelfs ondertussen wat eten of drinken van hun eigen onbreekbare servies. Zet de kindertafel in je woonkamer, de speelkamer of op de eigen slaapkamer van je kind.

Kies een geschikte kindertafel

Een houten kindertafel is een stabiele tafel. Het tafelblad rust op vier poten. Je hebt ook keuze uit modellen van een kindertafel met opbergruimte. Denk aan een speelgoedkist die verborgen zit in de zitting van de bijbehorende bank. Het kan ook in de vorm van een kastje zijn dat aan een kant onder de tafel bevestigd is. Deze opbergruimte kan afgesloten worden met een deurtje of hij bestaat uit een open bergvak met een lade. Zulke kindertafels met een geïntegreerd kastje vallen onder de categorie kinderbureaus. 

Let bij de keuze van de kindertafel niet alleen op de leeftijd van je kind. Kijk ook of je de tafel in de toekomst mee wilt laten groeien. Dan wordt de kindertafel waar nu aan gespeeld wordt, op latere leeftijd een bureau om huiswerk aan te maken. Om ervoor te zorgen dat je kind ook in de avonduren voldoende licht heeft, kies je een passende lamp voor op de tafel.

Een goede stoel bij de kindertafel

Net zoals een tafel met je kind mee moet kunnen groeien, zo is ook een stoel op de juiste hoogte belangrijk. Kinderstoeltjes zijn er in allerlei soorten en maten. Voor de jonge kinderen kies je een robuuste stoel op vier poten. Als je kinderen wat ouder zijn, is een kinderbureaustoel op wielen een passend alternatief. Een kinderstoel die in hoogte verstelbaar is, kan bovendien helemaal aangepast worden aan de ideale zithouding aan de kindertafel. Dit kan ook als je kiest voor een meegroeistoel.

Maak de kinderkamer gezellig met kindertafels

Kinderen vinden het vaak fijn om op hun eigen kamer te zijn. Het wordt nog extra gezellig als de kamer ook helemaal naar hun zin is ingericht. Dat begint natuurlijk met een bureau in hun favoriete kleur. Maar de rest van de inrichting moet daar ook bij passen. Een kleurrijk kinderkleed of speelkleed geeft nog meer sfeer aan de ruimte. Voor het opbergen van al het speelgoed en de boeken, zet je behalve een houten tafel, ook een bijpassende kinderboekenkast in de kamer. Hang boven de tafel een plank voor nog meer opbergruimte of kleed de kamer gezellig aan met leuke wanddecoratie. Zo heeft je kind ook nog wat te kijken als het even niet aan de tafel aan het werk is.
Klanten beoordelen home24 met 4,3 van de 5 sterren

gebasseerd op 2,679 reviews.


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.