Accessoires

Trendkleuren voor de herfst – deel 1

herbst_farben_teili_header

Is je interieur aan verandering toe maar heb je even geen inspiratie? Geen nood, wij geven je enkele tips om je op weg te helpen! Zo zijn nieuwe kleuren bijvoorbeeld een gemakkelijke manier om nieuw leven te blazen in je interieur. Kies een kleur die je mooi vindt en integreer deze vervolgens in je woning door middel van verschillende leuke woonaccessoires. Deze tien trendy Pantone herfstkleuren zijn het perfecte begin voor een nieuwe inrichting.

Deze kleuren variëren van mooie aardetinten tot gewaagde en extravagante kleuren. Vind je één kleur te eentonig? Geen probleem, want over het algemeen geldt dat je alle kleuren met elkaar kunt combineren. Wel is het belangrijk dat je consequent bent in je keuze voor een kleurenpalet en in de manier waarop je deze verschillende tinten inzet. Creëer om te beginnen een neutrale basis bestaande uit neutrale kleuren zoals wit en natuurlijke materialen zoals hout. Hier kun je vervolgens eender welke kleur aan toevoegen.
 

De trend voor deze herfst: koele tinten

autumn-_colors_palette

 

Dried Herb

Deze olijfkleurige tint stond lang bekend om zijn safari of militaire look. Toch kan deze mooie aardekleur voor een heel elegant en chique effect zorgen in je interieur. In een moderne keuken met veel hout en witte elementen kan deze tint voor een doordacht kleurencontrast zorgen waardoor het een bijzondere ruimte wordt.
 

Uiteraard hoef je niet meteen je muren van een nieuw likje verf te voorzien. Deze moderne kleur komt ook bijzonder goed tot haar recht in de vorm van leuke woonaccessoires. Dit voegt bovendien ook een ontspannen toets toe aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan gebreide hockers en gezellige zitkussens. Wil je echt all the way gaan, dan kun je ook de bekleding van je fauteuil of stoel vervangen zodat hij feilloos in het totaalplaatje past!
 

 

Olivgruen_HerbstFR

 

Desert Sage

Hou je van klassieke en neutrale kleuren maar wil je toch een beetje leven in je interieur? Dan is “desert sage” de ideale keuze! Deze groengrijze tint zorgt in een mum van tijd voor een rustige en elegante sfeer. Vooral in een lichte slaapkamer komt deze kleur goed tot haar recht. Bezaai je bed met kussens en dekens in een “desert sage” kleur en je waant je meteen in de slaapkamer van je dromen.
 

Je muren van een nieuw likje verf voorzien in deze kleur lijkt wellicht een gewaagde keuze, maar deze tint is neutraal genoeg om tot een mooi en evenwichtig resultaat te komen. Bovendien kun je er prima sterke kleuren zoals een stralend blauwe Biscay Bay tint mee combineren.
 

 

Desert_sage_HerbstNL

 

Stormy Weather

Deze hippe en hedendaagse donkergrijze tint past bijzonder goed bij hoogwaardige natuurlijke materialen en designmeubels. En aangezien deze kleur voor een mooie en rustgevende sfeer zorgt, past hij in elke ruimte! Je kunt dus met een gerust hart je hele interieur met deze kleur decoreren.
 

Op je muren, textiel, meubels en zelfs je vloeren: je kunt deze tint overal gebruiken! Gebruik natuurlijke, neutrale en lichte kleuren om contrasten te creëren zodat het niet te donker wordt.
 

 

Stormy_Weather_Herbst2NL

 

Reflecting Pond

Nog zo’n kleur die een rustig en geborgen gevoel oproept en daarom bijzonder goed geschikt is voor de slaapkamer is deze donkerblauwe kleur. Een donkerblauwe sprei in combinatie met bijpassende kussens en woonaccessoires geven je slaapkamer een elegante sfeer waar je heerlijk tot rust kunt komen.
 

 
Reflecting Pond ziet er ook heel mooi uit als muurverf. Daarnaast is het ook heel leuk om kleine details als bedlinnen met een wit-blauw patroon en groene tinten, zoals Dried Herb, te combineren.
 

 

000000001000103644-C_Reflectingpond

Biscay Bay

Hou je van koele en stijlvolle tinten? Dan is Biscay Bay de perfecte keuze! Dit is bovendien de perfecte kleur om een statement te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een opvallend bedhoofdeinde in Chesterfield stijl met fluwelen bekleding of een bijzettafel in deze extravagante kleur. Met deze kleur zet je je blikvangers nog meer in de verf/kijker!
 

Niet enkel in de slaapkamer maar ook in andere ruimtes werkt deze kleur heel goed. Deze tint is bovendien makkelijk te combineren met andere kleuren en materialen. Glanzend goud in de vorm van minimalistische bijzettafels of opvallende lampen zijn een veilige en uitstekende keuze voor deze look!
 

 

Bisay_Bay_HerbstNL