home24 - Meubles online kopen
233 resultaten voor

TafellopersSfeervolle tafellopers voor iedere gelegenheid

Geef je inrichting een stijlvol accent met een tafelloper. Deze tafelbekleding is kleurrijk, geeft warmte aan je interieur en zorgt voor een bijzonder accent. De verschillende tafellopers van home24 gebruik je bij elke gelegenheid. Ontdek het uitgebreide assortiment.

Een tafelloper als tafelkleed

Het kenmerk van een tafelloper is dat het een smal en lang tafelkleed is. De afmeting is ongeveer een halve meter breed en anderhalve meter lang. Een tafelloper is niet bedoeld om het hele tafelblad te bedekken. Vaak wordt hij in het midden van de tafel gelegd, waarbij rondom nog een deel van het tafelblad zichtbaar blijft. Hoe groot die ruimte is, is uiteraard ook afhankelijk van de grootte van het tafelblad zelf. Ook worden tafellopers over het korte gedeelte van een tafel geplaatst, waardoor een deel van de loper aan weerzijden overhangt. Voor een mooi effect gebruik je bij een langere eettafel hiervoor meerdere tafellopers. Leg deze niet direct aan elkaar, maar laat wat ruimte tussen de tafellopers.

Je kunt een tafelloper gebruiken als tafelkleed bij het eten. Dat doe je zowel op een kleinere tafel als een bartafel. In sommige gevallen worden tafellopers ook decoratief gebruikt.

Elk seizoen een passende tafelloper

De sfeer in je interieur kun je met tafellopers eenvoudig veranderen, zonder dat je hiervoor grote aanpassingen hoeft te doen. Tijdens de feestdagen komt een tafelloper in kerstthema mooi tot zijn recht. In het voorjaar of de zomer leg je dan weer een tafelloper met bloemen neer. Geef je een etentje en wil je de tafel mooi aankleden? Kies dan voor een zilverkleurige, luxe tafelloper.

Voor ieder type interieur heeft home24 passende tafellopers. Zo vind je altijd een loper die goed combineert met de rest van je interieur én bij je servies, glazen en tafeldecoratie. Bij het uitzoeken kijk je bijvoorbeeld naar de kleur van je gordijnen in de woonkamer of de zitkussens van je tuinstoelen. Iedere tafelloper is verkrijgbaar in verschillende tinten.

  • Blauwe tafelloper. Kies uit een variatie van effen tafellopers van lichtblauw tot turkoois. Of kijk voor een combinatie van verschillende tinten blauw voor een speels effect
  • Groene tafelloper. Deze tafelloper past goed op de tuintafel op een terras met veel groene planten. Met een patroon van groene bladeren erop maak je het buitengevoel helemaal compleet.
  • Witte tafelloper. De witte tafellopers zijn verkrijgbaar met een kleurrijk motief of in een effen tint. Deze tint varieert van helder wit tot beige.
  • Zwarte tafelloper. Een stijlvolle, zwarte tafelloper past in ieder interieur. Geef je tafel een extra accent door er felgekleurde placemats bij te combineren.

Veelzijdige toepassingen van tafellopers

Het ligt voor de hand om tafellopers op tafel te leggen. Op het moment dat je de tafel dekt of aan tafel werkt, beschermt een tafelloper het tafelblad. Maar je kunt de lopers natuurlijk ook op andere manieren gebruiken. In dat geval heeft de loper vooral een decoratieve functie. Op een sidetable komen ze bijvoorbeeld goed tot hun recht. Zeker als je deze sidetable aankleedt met een mooie tafellamp en wat persoonlijke accessoires zoals een foto in een mooi lijstje. Ook in de slaapkamer kun je een tafelloper neerleggen op een dressoir.

Een tafelloper is altijd rechthoekig, waarbij sommige modellen geen rechte rand hebben, maar in een punt lopen. Dat een tafelloper rechthoekig is, betekent niet dat je hem op een ronde tafel kunt neerleggen. Juist door het contrast van de vormen doorbreek je het patroon. En dat geeft weer een andere kijk op je inrichting. Heb je toch liever voor het eten een compleet gedekte tafel? Kies dan voor een passend tafelkleed dat aansluit bij de vorm van je tafel.
Klanten beoordelen home24 met 4,2 van de 5 sterren

gebasseerd op 2,924 reviews.

Download nu de home24-app


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing. Je kunt je cookie-instellingen hier wijzigen.